Wie zijn we?

Ontstaan & locatie

Oprichting van de club sinds najaar 2018 door Ann Van Severen en Veronique Neut beiden uit Leisele. Officieel Charter sinds 9 november 2019. Vaste basis voor de algemene communicatie is ’t Spaans Kwartier te Izenberge.

”LA JOCONDE” het Frans voor Mona Lisa

Met de dubbele naam “Bachten de Kupe – La Joconde” verwijzen we enerzijds naar de woonplaatsen van de dames. Anderzijds naar een sterke damesfiguur uit het verleden, namelijk Mietje Boeuf uit Oudekapelle of ook ‘La Joconde’ genoemd door de Franse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Als damesclub grijpen we terug naar dit toonbeeld van een sterke, inspirerende damesfiguur. Toen de oorlog uitbrak kwam haar huisje in volle frontlinie te liggen. Ze weigerde het te verlaten en bleef om te koken en naaien voor de soldaten.

Algemeen_logo_Kiwanis_2016-01

Wat is Kiwanis?

Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs (actief in 88 landen), met Amerikaanse roots  te Michigan in het jaar 1915. De naam Kiwanis is afkomstig van de Ochipew Indianen, die leefden in de omgeving van Detroit. Vast staat dat de woorden \’NunKee-wan-is\’ de basis vormen van de huidige naam Kiwanis. Kiwanisclubs kunnen gemengd zijn of alleen bestaan uit mannen of uit vrouwen.

Waarden & missie

Niettegenstaande het ruime en internationale netwerk van Kiwanis begint alles op kleine schaal. We brengen gelijkgestemde dames uit zeer uitéénlopende professionele achtergronden samen om via duurzame vriendschap een betere samenleving uit te bouwen. In onze werking is de dagelijkse toepassing van de « Gulden regel »  “Behandel een ander zoals jezelf door hem behandeld wil worden” ons motto.